torstai 12. tammikuuta 2017

Jarkko Sipilä: Valepoliisi

Dekkariryhmän lukuhaasteen kohtaan V: Kirjan nimessä ammattinimike, poliisi
Helmet-lukuhaasteen kohtaan 47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit.
Tämä sopii myös: 2. kirjablogi, 11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja, 24. rikos, 37. yli 20 kirjaa.
Jos sitten ne aita matalin kohdat: 15, harrastetaan tai liittyy harrastukseen (yhdessä kappaleessa oli pätkä Takamäen harrastuksesta), 44. Uskonto (hieman islamista ja muslimeista)


Kirjastossa osui silmään tämä ja en muistanut olinko lukenut. Otin sitten ja lukiessa muistin että olen sittenkin lukenut tämän aiemmin. Ei haitannut, olin unohtanut mitä kaikkee tässä sattu.

Mukavan sujuvaa tekstiä tässä ja helppoa lukea. Ei yhtään tökkinyt.
Talvisena sunnuntaina löytyy Kalasatamassa pahoinpidelty mies. Mies ei suostu puhumaan poliiseille mitään. Joutsamo saa tutkittavakseen asian ja yrittää saada selville kuka tai ketkä pahoinpidelleet. Mies vaikenee itsepäisesti asiasta sairaalassa. Seuraavana päivänä eli maanantaina Itäkeskuksen Citymarketin pihalta lumikasasta löytyy ruumis. Traktori oli lastaamassa lunta kuorma-autoon ja ohikulkija koiran kanssa huitoi villisti. Ruumis paljastuu amerikkalaiseksi ja FBI tulee mukaan juttuun. Juonen koukerot liittyvät huumekauppaan, kansainväliseen terrorismiin. Mielenkiintoinen kohta oli se jossa Joutsamo käy Maahanmuuttovirastossa, jossa tapaa käsittelijän. Samoin kuin hotellin ravintolan tarjoilija onkin sukulainen eräälle henkilölle joka on mukana näissä Takamäki-kirjoissa.

Kirjan nimi hieman mietitytti ja lopussa vasta avautui miksi tällainen nimi ja mihin se juontaa juurensa. Muuten hieman mietitytti.

Olen kyl ajatellu Takamäki-sarjan kerrata putkeen järjestyksessä, mut mistä repisin siihenki aikaa kun paljon muita mielenkiintoisia kirjoja pukkaa. Mutta kuitenki asia on takaraivossa tykyttämässä. Joskus olisi tosiaan kiva kerrata ja silleen pysyy kärryilläkin kun yhtäsoittoa lukee samaa.

Sipilä on kyllä mukava kirjailija. Pitää yhteyttä lukijoihin, ottaa lukijatkin mukaan kirjoihinsa tavalla tai toisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti