maanantai 2. tammikuuta 2017

J.R. Ward: Peto

Helmet-lukuhaasteen kohtaan numero 31. Fantasiakirja
Tämä sopii myös kohtiin 2. Kirjablogissa kehuttukirja, 7. Salanimellä tai taitelijanimellä kirjoitettu kirja, 20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 21. Sankaritarina, 23. Käännöskirja, 26. Sukutarina, 37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta, 40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä ja 47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit.
Jos osallistut haasteeseen, tuossa on muutamia mihin mielestäni tämä kirja sopii.


Mustan tikarin veljeskunnan sarjan 14. osa.
Mikään ei ole niin kuin ennen. Sota Varjoja vastaan vältetään mutta vampyyreja vainoavat lesserit ovat vahvempia kuin koskaan aikaisemmin. Rhagen, veljeskunnan sydämellisimmän jäsenen elämän piti olla täydellistä. Vakava loukkaantuminen taistelussa pakottaa hänen arvioimaan arvojaan uusiksi ja se vaikuttaa suuresti hänen ja Maryn elämään. Marylla on omat sisäiset sotkut selvitettävänä. Kuinka he selviävät, joko lähentymällä vai eroamalla.

Tämä oli kyllä tunnetta täynnä oleva kirja. Itkin, siis itkin ihastuksesta tähän. Miten osuvaa. Nauroin katketakseni hauskoja tilanteita. Lapset ja Maryn lapsettomuus asiat olivat tässä esillä. Saavatko Mary ja Rhage sittenkin oman tai "oman" lapsen. Laylan synnytys lähenee, miten siinä käy. Jopa V ja lekuri-Jane keskustelevat lapsista, lapsettomuudesta. Bitty-tyttö jää orvoksi kun sitä setää ei tunnu löytyvän mistään. Miten käy tulevaisuudessa Xcorin. Layla ja Xcor kumpikin ajattelevat toisiaan. Saavatko kenties joskus oman tarinansa. Assailin riippuvuus pahenee, tarttuuko hän vieroitukseen. Assail törmää suureen salaisuuteen ja pelastaa yhden ihmisen. Se toimii ratkaisuna hänen päätökselleen tulevaisuudestaan. Bitty-tytön ja Pedon tapaaminen oli sydäntä riipaisevaa ja itkunaurun ihastuttava lukuelämys.

Kirja kyllä mielestäni yksi parhaimpia Wardin kirjoja. Tässä hän on onnistunut luomaan tunnerikkaan tarinan. Tätä lisää kiitos. Toivottavasti jatkon tarinat ovat yhtä hyviä. Jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti