lauantai 28. tammikuuta 2017

Merja Jalo: Arvoitusten jäljillä

Dekkariryhmän lukuhaaste X: Kirjassa on aiheena urheilu tai jokin harrastus
Ehkei tää varsinaisesti dekkari mut jännittäviä silti nämäkin kirjat, joten saa kelvata.

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 15. Kirjassa harrastetaan tai se liittyy harrastukseen
Sopii myös kohtiin: 2. blogi (tämä minun, en löytänyt vielä muita), 25. kukaan ei kuole, 37. yli 20 teosta, 41. kannessa on eläin, 45. suomalainen nainen, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. Vuoden 2017 uutuuskirja.


Mää oon tätä sarjaa lukenut lapsuudesta saakka. Vaikka kääkkä oonkin niin silti luen näitä edelleen. Keräsin joskus tätä sarjaa mut erään muuton yhteydessä myin ne kirjat pois.

Mielenkiintoista vuosien aikana tätä sarjaa seurannut noiden hahmojen kehitystä. Ne oli ennen selkeesti sillä ja sillä luokalla, koulussa, mut nykyisin ei enää ole ollut tuota juttua minkä ikäistä sakki on. Alaikäisiä kuitenki koska ei ole esim. autolla ajoa tms. mitkä nyt täysi-ikäisille kuuluu. Luulen että nämä hahmot jatkossa iältään kehittyy harvoin. Tarinahan pysyy Nummelan ponitallissa ja hevosissa.

Kirjojen pääosissa on pääosin Kikka eli Kirsti Lahti. Aiemmin Kikan kanssa Titta mutta nykyisin melko paljon Repe. Toki Jalo kirjoittaa välillä muistakin henkilöistä pääosiin. Tässä kirjassa Kikka on pääosassa. Hän on saanut hoitohevosekseen kilparatsun, Chocolatin, joka siirtyy Linnavuoren talliin. Nummelan tallihan paloi että ovat evakossa Linnavuoren kartanossa. Chocolatia ratsastavat sisarukset, Maikki ja Milla. Heidän äiti suosii Maikkia ja jättää Millan vähemmälle. Maikkia ei kiinnosta ratsastaminen mutta Millaa kiinnostaa. Hevosesta on kiinnostunut Karri. Aika hauska koska tässä kirjassa Karri on tyttö. Minä olen ajatellut Karria vain pojan nimeksi, mut näemmä se voi olla myös tytön nimi. Karrin isä yrittää ostaa hevosta ja on tottunut saamaan mitä haluaa. Hevosella on joku salainen vaanija, jonka tytöt hoksivat ja siksi hevonen siirtyy Linnavuoreen. Karri isänsä kanssa saavat asian selville ja tulevat tietysti katsomaan harjoituksia ja yrittämään hieroa kauppaa hevosesta. Yllättäen Chocolatin käytös muuttuu ja Kikkaa tietysti syytetään. Hiiviskelijä jättää jälkeensä korun ja Nummelalaiset tietysti virittävät ansan. Kuka onkaan se hiiviskelijä ja kuinka he sopivat asiasta. Mistä johtuu hevosen sekoaminen, kuka onkaan todellinen syyllinen ja millä motiivilla.

Näissä kirjoissa on jännitystä ja romantiikkaa. Tätä sarjaa luetaan jo toisessa sukupolvessa. Toivon kirjailija Merja Jalolle pitkää ikää ja lisää kirjoja. Onneksi kesällä tulee uusi osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti