keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Patricia Cornwell: Tomuksi ja tuhkaksi

Dekkariryhmän lukuhaaste kohtaan N: Tapahtumapaikkana valtio Amerikassa. Massachusetts
Helmet-lukuhaasteen kohtaan 37. Kirja kirjailijalta, jonka tuotantoon kuuluu yli 20 teosta.
Mielestäni sopii Helmet-lukuhaasteen kohtiin: 2. Kirjablogi, 17. kirjan kannessa sinistä ja valkoista, 23. käännöskirja, 24. kirjassa selvitetään rikos, 40. Kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä ja 47. Kirja täyttää kahden haastekohdan kriteerit.
Jos haluaa mennä tyyliin aita matalin niin sillo myös: 16. Ulkomaalaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja. Tämä siis välttämättä ei ole voittanut vaan henkilöhahmo Kay Scarpetta, tosin en tiedä millä kirjalla. Mut kuten sanoin, jos haluaa mennä tyyliin aita matalin niin sillo voisi käyttää. Itse en tuohon kohtaan tätä laita vaan löytyy kyllä sellaisia mitkä nimenomaan kirjana on palkittu.


Siitä on kyllä todella kauan kun olen viimeksi Scarpettoja lukenut, että uppotuminen oli vaikeaa. Unohtanut joitakin henkilöitä ja heidän suhteitaan. Enkä muista enää mikä oli viimeisin Scarpetta jonka luin että oliko tästä välistä jotakin. Mut no, halusin lainata ja lukea. Alku hyvin, sit meni pomppimiseksi etten pysynyt perässä ja loppu taas sujui.

Kay Scarpetta on kipeänä kotona ja puhelin soi. Pete Marino soittaa ja kertoo että on löytynyt ruumis, MIT:n, maailman arvostetuimpiin lukeutuvan teknillisen oppilaitoksen urheilukentältä. Ruumis oli kääritty johonki valkoiseen kankaaseen. Marino lupasi hakea Scarpettan. Scarpetta oli tuntenut jonkin aikaa että häntä tarkkaillaan. Hänen koiransakin vaistonnut asian. Kun Scarpetta käytti koiraa ulkona, hän huomasi samalla että joku tosiaan katselee heitä. Katselija pakeni. Marino pyysi salaa poliiseja tutkimaan kuka se oli.
Sit mentiinkin jo metsään ja pomppimiseksi etten pysynyt perässä. Tosin kirjassa välttämättä vikaa vaan siinä että olen itse kipeä ja flunssaiset aivot eivät sitten ole niin terävänä.

Scarpettan sisarentytär Lucy tuo helikopterilla Scarpettan miehen, Benton Wesleyn, joka on töissä FBI:ssä.
Todisteet tuovat epäilyksiä että syyllinen on Washingtonissa riehunut spektaakkelimurhaaja. Uhrilla on edellisen uhrin pikkuhousut jalassa. Kuten edellisilläkin on ollut edellisten.
Uhri on Lucyn tuttava, Gail Shipton, teininero, joka on nostanut kanteen entistä varainhoitoyhtiötä vastaan. Mihin on kadonnut uhrin puhelimesta tietoja. Mitä tekemistä Lucylla on uhrin kanssa.
Ruumista peittää jonkinlainen tomu, mikä merkitys sillä on.

Benton aavistelee että USA:n hallinnossa jotkut tahot eivät halua syyllisen jäävän kiinni. He porukalla kävivät kovistelemassa tätä henkilöä. Yllättävä loppu tällä kirjalla.

Kuten sanoin, tämä oli minulle vaikea lukea. Tiiä sit oliko vika kirjassa vai mun flunssassa. Meinasin heittää kesken mut sisu ei antanut periksi vaan halusin tämän lukea. Ehkä hieman liian pitkä tauko näistä kirjoista. Josko jatko uppuais taas paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti