perjantai 27. tammikuuta 2017

Rikospaikka Tampere

Dekkariryhmän lukuhaasteeseen, H: Suomalainen novellikokoelma, missä on useita kirjoittajia

Helmet-lukuhaaste, 43. Kirja, jonka lukemista olet suunnitellut pitempään.
Mielestäni sopii moneen muuhunki kohtaan ja osassa aita matalin, tässä muutamia: 2. blogi, 6. Kirjassa on monta kertojaa, 8. Suomen historiasta kertova kirja, 20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 24. selvitetään rikos, 34. ajasta jolloin et ole elänyt, 35. erisnimi, 45. suomalaisesta naisesta kertova kirja ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Tampere mielessäin, Tampere mielessäin. Sinne sydämeni jäi. 11 vuotta sitten pois muutettu mutta sydän jäi. Noniin, kirja oli hieman konstikas saada, koska tätä myytiin pelkästään Tampereella, hotelli Tornissa. Muistimpa sit mieheni sukulaistytön joka reissaa etelä-pohjoinen väliä ja kysäisin sit että koska seuraava reissu tännepäin ja olis yks homma. Hääpä sit reippaana kävi mulle ton kirjan hommaamassa ja toi. Kuvanki otti sillo todisteeksi että homma hoidettu. Tätä pitempään suunnittelin lukia. Kirjaston kirjat alko maistua puulta että palautin kaikki ja osan lukemattakin. Päätin sit omiin keskittyä ja tämän ekana.

16 novellia eri kirjailijoilta. Olipa mukava lukea pitkästä aikaa novelleja. Kirjailijat: Tapani Bagge, Kari Häkämies, Seppo Jokinen, JP Koskinen, Tuomas Lius, Max Manner, Eppu Nuotio, Juha Numminen, Harri Nykänen, Outi Pakkanen, Markku Ropponen, Matti Rönkä, Christian Rönnbacka, Jarkko Sipilä, Antti Tuomainen ja Jukka Valli. Näistä tämä Jukka Valli voitti Hotel Torni Tampereen järjestämän rikosnovellikilpailun. Ymmärrän kyllä miksi. Se oli hyvä. Tykkäsin.

Joidenki kirjailijoiden kirjat on tuttuja ennestään ja pidetty. Osan kohdalla en ole lukenut ja osan kohdalla yhden tai kaksi tai jopa kesken jättänyt kun ei kolahtanut. Tässä kyl mielenkiintoista vaihtelua. Esim. kirjailija jonka kirjat ei kolahtanut, novelli sen sijaan meni läpi. Ainakin yhden kohdalla tässä meni täysin yli hilseen etten ymmärtänyt yhtään mitään. Pari sitten oikein hyvää josta tykkäsin. Sekalainen kokoelma. Uskon että tässä on jokaiselle joku mieleinen. Yksi näistä oli kaukaa menneisyydestä kirjoitettu tarina. Siksi olen ton historian ja ajan, jolloin en ole elänyt nakannu sopiviin kohtiin. Niin ja en tieten tahtoen maininnut tarkemmin kenen tarinat kolahti ja kenen ei. Tosin ton Vallin mainitsin koska se voitti kisan ja pääsi siksi mukaan se novelli tähän kirjaan. Käsittääkseni tämän kirjan myynti on nykyään muuallakin ja meidän kirjastoon olen ehdottanut aikoinaan tuota ja se meni läpi että kirjastot hankkii mahdollisesti myös. Ei muuta kuin lukuiloa tästä jos sattuu inspaamaan lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti