lauantai 18. maaliskuuta 2017

Anders Roslund & Börje Hellström: Peto

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 16. Ulkomaalaisen kirjallisuuspalkinnon voittanut kirja

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 11. jonkin muun alan ammattilaisena tunnetun kirja, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 40. erilaisesta kulttuurista kuin sinä, 42. esikoisteos ja 47. kahden kohdan kriteerit



Sattuipa osumaan silmään Dekkariryhmässä eräs jäsenistä laittoi kirjoituksen että tämän kirjailijaparin toisen osapuoli päässyt rajan taa. En ollu yhtään tän kirjalijaparin kirjoja lukenut ja aika-ajoin ryhmässä oli turinaa näistä kirjoista. Muistelin että taisi jossakin ulkomaalaisen kirjallisuuspalkinto sivulla olla tämä kirja. Olihan se. Vieläpä eka kirja että päätin valita tämän.

Kirja kertoo isästä jonka tytär joutui pedofiilin uhriksi. Pedofiili raiskasi ja tappoi kaksi pikkutyttöä. Joutui kiinni ja vankilaan. Hän onnistui karkaamaan. Sen seurauksena uhriksi joutui tämän isän tytär. Isä vieläpä kohtasi ennen tapahtumaa tämän pedofiilin ja luuli sitä jonku lapsen isäksi. Tapahtuman jälkeen alkoi kilpajuoksu isän ja poliisin välillä, kumpi saa ekana pedofiilin kiinni. Isä voitti. Ampui tämän pedofiilin. Siitä seurasi erilaisia reaktioita, saada pedofiilin tappaa vai onko hänelläkin oikeus elää. Ihmiset reagoi puolesta ja vastaan. Kirjan loppu oli kyllä erikoinen. En paljasta sitä. Luin itsekin tästä kirjasta blogeja ja onneksi kukaan ei paljastanut loppua. Maininnalla vain että se oli yllättävä.

Muuten sitten tämä kirja oli mielestäni sekava. Osa hahmoista ei avautunut minulle ja en edelleenkään osaa muistaa ketä ne oli ja mikä rooli jne. Vaikka jokaisella oli kytkentä toisiinsa. Mutta tämähän esikoisteos että ehkä siinäkin sitten tai tyypillisesti sitten että vika minussa, en vain tajunnut.
Mutta loppupeleissä kuitenki tämä oli hyvä kirja. Onneksi en antanut periksi vaan luin loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti