tiistai 21. maaliskuuta 2017

Katariina Souri: Valkoinen varjo

Dekkariryhmän lukuhaasteen kohtaan W: Kirjassa aiheena musiikki, kirjallisuus tai muuta taiteeseen liittyvää. Tässä kirjassa mosaiikkitaide
Helmet-lukuhaasteen kohtaan: 48. Kirja aiheesta, josta tiedät hyvin vähän.

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 11. jonkin muun alan ammattilaisen kirjoittama kirja, 15. harrastetaan/harrastus, 24. selvitetään rikos ja 47. kahden haastekohdan kriteerit


Oli vähän kiire tän kirjan kanssa kun palautuspäivä lähestyy. Mietin jo että palautanko lukematta. Päätin yrittää lukea. Suhtautuminen oli vähän nuivempi että mahtaako tää nyt kolahtaa ja entä jos hidasta lukemista. Tämä yllätti täysin. Teksti oli sujuvaa ja helppolukuista. Minä tykkäsin kovasti.

Tämä on Musta mandala -trilogian eka osa. Mosaiikkitaiteilija Mona Malin oli aikaisemmin sisustussuunnittelija, mutta jätti työnsä ja perusti oman liikkeen. Kauppa ei kuitenkaan käy. Eräs asiakas sitten toivoo mosaiikki-kurssia ja Mona sitten päättää järjestää sen. Monalla on kyky nähdä näkyjä mitä muut eivät näe. Mona kokee päänsärkykohtauksia. Epäilee itseään kun hänelle velkaa jäänyt mies löytyy kuolleena. Mona näkee siitäkin näkyjä.

Roni Arosuo on vankimielisairaalassa, koska on tappanut miehen. Häneen testataan jotakin lääkettä joka ei ole vielä markkinoilla. Hoito ei edisty ja hänen lääkärinsä päättää viedä Ronin Monan järjestämälle kurssille saaristoon.

Kurssilaiset ovat ihan erilaisia ihmisiä. Monan ystävä, Pia on mukana auttamassa. Monan liikkeeseen eksynyt Kerkko Kivi ja hänen kihlattunsa Henni. He ovat pariskuntana ihan erilaiset ihmiset. Kerkko iso mies ja Henni hintelä pieni nainen. Kerkko äänekäs ja Henni hiljainen. He puuhailevat omituisia asioita saarella. Siellä tapahtuu outoja asioita. Puhelimet katoavat, samoin osan tehdyt mosaiikkityöt ja Monan peura. Eräs osallistuja löytyy kuolleena. Venettä ei löydy. Toinen osallistuja lähtee uimalla hakemaan apua. Lopussa selviää paremmin tapahtumakulku. Monankin näyt saavat selityksen.

Taiteet on minulle ihan outoja asioita, en ole taiteellinen. Ihan mielenkiintoista ja opin tästä jotakin. Tätä oli mukava lukea kun oli sujuvaa tekstiä. Täytyy kyllä noi toisetkin osat lukea jossakin välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti