maanantai 27. maaliskuuta 2017

Lars Kepler: Kaniininmetsästäjä

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 12. politiikasta/politiikosta kertova kirja

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 7. salanimellä/taitelijanimellä kirjoitettu kirja, 15. liittyy harrastukseen, harrastetaan, 17. kannessa sinistä ja valkoista, 20. kirjassa vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 40. kirjailija tulee erilaisesta kulttuurista kuin sinä, 47. 2 kohdan kriteerit ja 49. Vuoden 2017 uutuuskirja (rimaa hipoen, Ruotsissa viime vuonna, Suomessa tänä vuonna)



Ulkoministeri teloitetaan kodissaan, mutta julkisuudessa asia hyssytellään. Murhaajaa epäillään terroristiksi ja pian hän iskee uudelleen ja tälläkin kertaa politiikkoon. Pian murhia alkaa tulla lisää. Miten nämä uhrit ovat sidoksissa toisiinsa. Heidän menneisyydessä paljastuu jotakin karmivaa ja kostaja on liikkeellä.

Joona Linna istuu vankilassa ja turvallisuuspoliisi haluaa Joonan apua. Pian Joona saakin tarjouksen ja suostuu siihen. Sitten alkaakin jahti, kuka jahtaa ja ketä. Murhaaja on lähempänä kuin uskoiskaan.

Murhaaja kutsuu itseään kaniininmetsästäjäksi ja soittaa karmivaa lorua kymmenestä kanista. Harmi vain ettei sitä ollu suomennettu. Mutta onneksi jossakin välin kirjaa lauseita oli suomeksikin.

Kirjassa oli kohtaus joka oli kovin tutuntuntuinen. Varmaan jossakin leffassa tai sarjassa ollu vastaavaa. Eliittikoulussa oma eliittikerhonsa, jossa sitten tapahtuu jotakin ja tietysti koulu peittelee asiaa ja tiedä mistään mitään.

Yksi näistä jäi kuitenkin eloon ja hän saikin mielenkiintoisen ja mielestäni samalla ironisen puhelun kesken kotijuhlien. 

Tuttua Kepleriä, mukava lukea ja helppolukuinen. Piti otteessaan hyvin ja oli jännittävä. Lueskelinkin toisten kommentteja kirjasta. Nyt ymmärrän minäkin tätä loppua että mitenkä niin irrallinen ja omituinen. Saapa nähdä tuleeko jatkoa tähän tai miten tuo mihinkään liittyy.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti