tiistai 28. maaliskuuta 2017

Maija Loukkola: Elämää vanhassa Oulussa

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 39. Ikääntymisestä kertova kirja

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 8. Suomen historiasta kertova kirja, 20. kirjassa vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 22. Kuvitettu kirja, 26. Sukutarina, 35. erisnimi, 36. elämänkerta/muistelmateos ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Tämä jäi Maija Loukkolan viimeiseksi kirjaksi. Tässä kirjassa hän jatkaa muistelua vanhan ajan oululaisesta elämänmenosta. Kertoo erilaisista asioista. Partiosta ensimmäisenä. Siitä jäi mieleen itselläkin käytöstavat yms. Kasvoin itsekin siihen aikaan jolloin opetettiin käytöstapoja ala-asteellakin, oli joku raittius-vihkonen sekä hyvät tavat vihkonen. Harmi vain ettei kumpaakaan ole tallessa enää. Olisi ollut mielenkiintoista tämän päivän Suomessa katsoa miten ennen olikaan.

Maija kertoo myös junamatkoista, pyöräilystä, huutokaupoista, ihmisistä. Illu jäi mieleen ja hänelle järjestyi asiat. Ihana luku se Illun tarina. Yksinkertainen ihminen ja hyvin pärjäsi. Se vain pisti ajatteleen että kyllä kaikella on oma tarkoitus ja merkitys. Ei voi väheksyä niitä jotka eivät ole fiksuimpia.

Älykäs emäntä luvussa kerrottiin kirjasta jonka nimi oli Älykäs emäntä. Siinä oli kaikenlaisia ohjeita kotitalouteen ja muutamia pätkiä niistä kirjassa mukana. Niitä oli hauska lukea. Sekä seuraavassa luvussa olevia vanhoja sanontoja. Yksikään ei ollu tuttu etten ole niitä tainnu koskaan kuullakkaan. Mutta hyviä olivat.

Hyvää matkaa Maijalle. Kiitos kirjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti