maanantai 27. maaliskuuta 2017

Maija Loukkola: Kauppiasperheen elämää 1920-30 -luvun Oulussa

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 34. Kirja kertoo ajasta, jota et ole elänyt

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 8. Suomen historiasta kertova kirja, 18. kirjan nimessä vähintään 4 sanaa, 20. kirjassa vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 22. kuvitettu kirja, 26. Sukutarina, 35. Erisnimi, 36. elämänkerta/muistelmateos, 38. mennään naimisiin, 39. ikääntymisestä kertova kirja ja 47. Kahden kohdan kriteerit


Nimensä mukaisesti kauppiasperheen elämään 1920-30 -luvulta ja Oulussa. Kauppias Selim August Loukkolan perheeseen kuului vanhempien lisäksi 8 lasta, apulaisia, koira, 2 hevosta ja 5 lehmää. Kaupassa kaikenlaista tavaraa ja kauppaa käytiin Kuusamoa ja Vienan-Karjalaa myöten.

Kuvauksia sen ajan Oulusta ja perheen elämästä. Kesäisin asuttiin huvilalla Oulujoella ja seurusteltiin naapureiden kanssa. Lapset leikkien erilaisia pihaleikkejä. Hautajaisia pidettiin sekä mentiin naimisiin. Ristijäisiä vietettiin. Yksi ruokaohjekin löytyi. Kirjassa paljon kuvia siltä ajalta kyseisistä henkilöistä. Maija Loukkola kertoo myös muista sen ajan henkilöistä kuin vain suvustaan.

Mielenkiintoista lukea sen ajan elämästä ja Oulusta. Paikkoja en tunnistaisi tai liekö niitä rakennuksia on edes jäljellä. Mukavan lyhyt tarina mutta silti avartava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti