tiistai 14. maaliskuuta 2017

Tuija Lehtinen: Tähtilinna

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 1. Kirjan nimi on mielestäsi kaunis.

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 37. yli 20 teosta ja 47. kahden haastekohdan kriteerit


Ihanaa kevyttä hömppää välillä. Ja aivan ihanaa lukea kun ei jumittanut yhtään. Sujuvaa ja hauskaa tekstiä.

Sisarukset Jukka ja Julia ovat perineet isoenoltaan upean huvilan, Tähtilinnan. Sisaruspari ovat aivan erilaiset. Jukka boheemi taitelija ja Julia opettaja. Jukalla riittää naisseuraa sekä vapaista että varatuista. Komeaan Jukkaan helposti ihastuu. Juliallakin omat ihailijansa, sekä varatut että vapaat. Julia huomaa pian olevansa rakastunut ja lieneekö jälleen kerran väärään mieheen. Jopa Jukkakin herää varoittelemaan sisartaan. Julia kuulee ikävän jutun sivusta, jolla on radikaalit vaikutukset. Totuus selviää sitten myöhemmin. Onko silloin jo liian myöhäistä. Kirjassa kyllä hyvin erilaisia henkilöitä ja hauskoja kuvauksia. Opettajana Julia näkee lasten käytöstä ja erityisesti Iikka-pojan äidin ikävän. Rehtori Leila jäi myös erikoisena hahmona mieleen, mut sensijaan Makkonen jäi hieman tuntemattomaksi etten itse ainakaan saanut siitä irti juuri mitään.

No onhan nämä viihteelliset kirjat saman sorttisia ja melkein ennalta arvattavia. Mutta joka tapauksessa kuitenkin näiden kanssa viihtyy. Varsinkin kun pitkään aikaan ole tämän tyylisiä lukenut. Sai vaihtaa aivot vapaalle ja nauttia lukemastaan. Ei tarvinnu miettiä, mitä tarkoittaa ja yrittää muistaa mitä oli yms.

Yllätyin vaan etten ollutkaan tätä lukenut. Yleensä kyllä Lehtisen kirjat tulee luettua. Tää oli syystä tai toisesta jäänyt lukematta. Ja ihan hyvä niin. Sopivaan saumaan tulikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti