keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Pienin ehdoin

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 20. Kirjassa on vammainen tai vakavasti sairas henkilö

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 2017 uutuuskirja


Satuin Facebookissa Arttu Tuomisen sekä Jonna Monosen mainostamana tän kirjan hoksimaan ja tietysti laitoin kirjastolle hankintatoiveeksi. Onneksi hankkivat.

Kirja sai alkuunsa kun Hesarissa oli ilmoitus: "Lahjoitan arvokodin, Töölö, puistoalue 190 m2, pienin ehdoin. Tartu tilaisuuteen!"

Niinpä 6 kirjailijaa: Henry Aho, Jonna Mononen, Juha Mäntylä, Riku Talvitie, Arttu Tuominen ja Johanna Valkama tarttuivat tilaisuuteen. Jokainen heistä loi oman pienen myynti-ilmoituksen, pienin ehdoin ja kirjoittivat tarinan. Kirjan toimitti Juha Mäntylä.

Henry Aho: Vain rauhaa rakastavat huomioidaan. Tarina miehestä joka rakasti rauhaa. Naapuriin tuleekin sitten lapsiperhe ja rauha onkin mennyttä. Mies tekee oman ratkaisunsa. Pitkästä aikaa tällainen tarina.

Riku Talvitie: Talo puiden yläpuolella. Huhhuh, tämä oli raaka tarina. Tulee ihan mieleen Hostel.

Arttu Tuominen: Uusi alku. Jännittävä tarina uudesta alusta. Mikä oli totta, mikä unta. Loppuratkaisu huikea ja etenkin epilogi.

Jonna Mononen: Harvat ja valitut. Mahtava tarina, yllätyksellinen. Lakimies-pariskunta ja heidän lapsi. Lapsen päivähoidossa tapahtuu kummia. Tietysti pienin ehdoin. Lopussa viimeinen sivu jäi itselle uteliaan avoimeksi että mitähä sille tapahtui.

Juha Mäntylä: Karhukorpi. Lapsiperhe vuokraa tilan pienin ehdoin. Katumus iskee nopeasti ja eivät saaneetkaan yhteyttä omistajaan ennen kuin lopussa. Jännittävä tarina. Lopussa enemmänkin itse päättelyä miten kävi perheen isän.

Johanna Valkama: Humisevan harjun asukas. Woohoo, tämä oli todella hyvä ja mielenkiintoinen tarina. Pidin valtavasti tästä. Täytyy ton Valkaman kirjoittama kirja ottaa lukuun joku kerta. Hänessä on sitä jotakin. Kattoo mitenkä kolahtaa.

Siitä on aikaa kun viimeksi tällaisia kauhutarinoita lukenut. Tämä oli hyvä kokonaisuus. Parasta/huonointa ei voi sanoa. Jokainen omalla tavallaan hyvä. Oma maku sinänsä muuttunut että en niin paljon kauhukirjoja lue. Tällainen monipuolinen monen kirjailijan kokonaisuus oli hyvä lukukokemus kuin täys pitkä kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti