keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Dan Brown: Kadonnut symboli

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 19. Yhdenpäivänromaani.

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 6. monta kertojaa, 20. vammainen/vakavasti sairas henkilö, 22. kuvitettu kirja, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 26. Sukutarina, 39. ikääntyminen, 40. eri kulttuuri, 44. uskonto/uskonnollisuus ja 47. kahden haastekohdan kriteerit



Haastekohdassa oli yhdenpäivänromaani. Minä ja moni muu erheellisesti luulimme että tarkoittaa yhdessä päivässä luettu kirja. Mut se tarkoittaakin että kirjan tapahtumat sijoittuvat yhdelle päivälle. Löytyi monta vaihtoehtoa ja tämäkin. Muistankin ennen ku tää ilmesty, oli puhetta että tämä sijoittuu yhdelle päivälle. Oli kyllä hauska lukea. Pitkään tämä kestikin. Olen tämän joskus lukenut, mutta en muistanut juuri ollenkaan tapahtumia.

Professori Robert Langdon saa yllättäen kutsun vanhalta ystävältään Peter Solomonilta. Solomon on Langdonin oppi-isä. Langdon halutaan puhujaksi Washingtoniin. Kutsu tulee Solomonin avustajalta. Langdon suostuu. Eipä osaa arvatakkaan mihin päänsä pisti.

Solomon onkin siepattu ja sieppaaja vaatii Langdonia selvittämään ikiaikaisen salaisuuden. Sieppaaja tarvitsee juuri sen kadonneen sanan. Sieppaaja on kuin ihmishirviö, lähes kauttaaltaan tatuoitu kaikenlaisin kuvin. Yksi ainoa vapaa paikka ja siihen hän tarvitsee sen kadonneen sanan jonka aikoo tatuoida. Sitten hän on täydellinen.

Niinpä Langton kumppaneineen seikkailee ympäri pääkaupunkia etsien sitä kadonnutta symbolia. Pääkaupunki paljastuu mielenkiintoiseksi paikaksi jossa kaikenlaisia kätkettyjä puolia. Tunnettuja rakennuksia, maamerkkejä. Lopulta ne tuovat näkyviin sen kätketyn.

Tässä kirjassahan oli se mitä muistelin joskus lukeneeni. Solomonin sisar on tutkija. Hän on punninnut sielun painon. Sen muistin lukeneeni jostakin. Ilmeisesti juuri tästä kirjasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti