perjantai 11. elokuuta 2017

Robin Cook: Äkkikuolema

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 33. Kirja kertoo Intiasta

Sopii myös kohtiin: 2. blogi, 5. liikutaan luonnossa, 6. monta kertojaa, 11. jonkun muun alan ammattilainen, 20. vammainen tai vakavasti sairas henkilö, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 37. yli 20 teosta, 40. eri kulttuuri, 44. uskonto/uskonnollisuus ja 47. kahden haastekohdan kriteerit




Piti tuohon Intia-kohtaan löytää kirja niin muistin tämän tai no muistin ja muistin. En muistanut nimeä mut tarinasta osan ja kysyin ystävältäni, joka on viittä vaille kirjastotäti. Hän onneksi muisti nimen. Olihan mulla tämä kirja että lukuun. En muistanutkaan miten hyvin Cook kirjoittaa. Pidän kovasti hänen kirjoistaan. Sillähän olen kerännyt näitä jossa Laurie Montgomery ja Jack Stapleton.

Jennifer Hernandez on lääketieteen opiskelija ja hän on ajoissa paikalla odottamassa. CNN kanavalla kerrotaan hoitomatkailusta Intiaan ja samalla Jennifer kuulee televisiosta isoäitinsä kuolleen Intiassa. Isoäiti oli matkustanut Intiaan halvempaan leikkaukseen. Jennifer ei tiennyt asiasta mitään ennen kuin kuulu sen uutislähetyksestä. Hän sai isänsä kiinni ja kuuli sitten varmistuksen asiasta. Isänsä kanssa välit on huonot. Jennifer päätti matkustaa Intiaan selvittämään asiaa. Hän pyytää tapailemaansa Neiliä mukaan mutta Neil ei lähde ja Jennifer loukkaantuu. Intiassa Jenniferiä yritetään painostaa valitsemaan isoäidilleen joko palsamointi tai tuhkaus. Jennifer epäroi ja haluaa ruumiin avauksen. Mutta se ei olekkaan Intiassa helppoa. Jennifer soittaa Laurielle. Laurie ja Jack ovat lapsettomuushoidoissa ja juuri kriittisessä tilanteessa. Siltikin Laurie päättää että he tulevat Intiaan. Jennifer on tutustunut kahteen muuhun naiseen joiden miehet ovat myös kuolleet Intiassa leikkauksen jälkeen. Toiselle juuri Jennifer kertoi kuolemasta. Laurie lupasi perehtyä myös toiseen kuoleman tapaukseen.

Kirjan toisena kertojana onkin tämä "murhatiimi". Kieroutunut suunnitelma tämän hoitomatkailun pilaamiseksi. Tulokset ovat hyviä ja sen takia juuri pitää pilata. Ottaneet tietynlaisia hoitajia koulutukseen ja töihin ja sitten tekemään näitä murhia. Veena Chandra on yksi hoitajista. Hänellä on synkkä salaisuus. Sitä juuri käytetään houkuttimena Veena saamaan töihin. Veena on juuri se ensimmäinen tekijä joka tappoi Jenniferin isoäidin.

Jennifer joutuu kaikenlaisiin hankaluuksiin Intiassa. Hänet yritetään hiljentää siellä, yritetään tappaa. Viime tipassa Jennifer pelastuu. Usiampi osapuoli seuraa häntä. Neil lähtee Intiaan Jenniferin luo ja on paikalla kun Jenniferiä yritetään tappaa. Neil on aiemmin ollut Intiassa ja tuntee maan tapoja.

Laurie ja Jack saapuvat Intiaan ja heillä on samassa sairaalassa tapaaminen lapsettomuushoitoihin liittyen kun kriittinen hetki ja he tutustuvat paremmin lääkäriin. Keskustelevat asioista. Lääkäri kiinnostuu myös näistä kummallisista kuolemantapauksista ja päättää auttaa heitä. Lääkäri olisi aikoinaan ollu halunnut kuolinsyyntutkijaksi. Hänen avullaan Jack ja Laurie pääsevät varastamaan Jenniferin isoäidin ruumiin. Pääsevät lääkärin ystävän tiloihin tekemään ruumiinavauksen. Kun he yrittävät toisen uhrin ruumista hakea näytteet, ruumis onkin viety. Alkaa sitten matka pyhään paikkaan hakemaan näytteet ruumiista ja siellä on myös se 3. uhri.

Samaan aikaan Jennifer on siepattu. Viety sinne murhatiimin tiloihin. Jennifer onkin oikea sähikäinen ja pistää pahasti hanttiin. Paikalle sitten tulee Veena joka on aiemmin tavannut Jenniferin sairaalassa koska Veena hoiti isoäitiä. He keskustelevat ja Jennifer ei suostu kertomaan tietoa mitä he halusivat. Yön pimeydessä Veena päättää pelastaa Jenniferin. Luonnollisesti muut hoksii ja alkaa pakomatka. He pääsevät pakoon. Veena kertoo Jenniferille lapsuudestaan. Heillä onkin se tietty salaisuus yhteinen kokemus. Siksi ymmärtävät toisiaan. Veena myös tunnustaa Jenniferille tappaneensa hänen isoäitinsä.

Murhatiimi lähtee pakoreittiä pitkin ja joutuvat rajalla pysäytetyksi ja heidät pidätetään. Veena todistaa heitä vastaan. Veena pääsee Yhdysvaltoihin pois Intiasta.

Pidin tarinasta kovasti. Kirja oli jännittävä ja piti hyvin otteessaan. Intia on mielenkiintoinen maa. Minusta tuntuu että jokin toinen kirja oli samantyylinen Intiasta mutta en saa mieleeni mikä se oli. Muistin yhden kohtauksen ja se ei ollut tässä kirjassa. Siitä syystä mieleen tuli että on toinenkin samantapainen. Intiasta oli sen tapainen että 3 maailmaa kohtaa siellä. Vanha menneisyys, nykyaika ja tulevaisuus. Jotkut elää kuin entisaikaan, toiset nykyajassa ja tekniikka jokin sen tapainen oli kuin tulevaisuutta. Se ei ollu tässä kirjassa. Mut jossakin toisessa. Se oli jäänyt mieleen. No, ehkä joskus törmään uudestaan siihen tarinaan. Sen haluaisin kans lukea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti