perjantai 29. syyskuuta 2017

J.K. Rowling: Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Ei sovellu vapaana olevaan Helmet-lukuhaasteen kohtaan.

Sopii kohtiin: 2. blogi, 6. kirjassa monta kertojaa, 9. toisen taideteoksen inspiroima kirja, 12. politiikka/politiikko, 18. vähintään 4 sanaa, 22. kuvitettu kirja, 23. käännöskirja, 24. selvitetään rikos, 31. fantasia, 40. eri kulttuuri, 41. kannessa eläin, 47. kahden haastekohdan kriteerit ja 49. Vuoden 2017 uutuuskirja



Tätä luulin ensin toiseksi mutta olikin tosiaan ihan uus. Elokuvakäsikirjoitus muotoon kirjoitettu. Pikkuisen haastavaa tämän lukeminen. Olen toki näytelmämuotoon kirjoitettuja kirjoja lukenut. Tämä hieman kyllä muistutti samaa vaikka olikin erilainen. Elokuvaa en ole nähnyt mutta haluan nähdä ja toivottavasti joskus telkusta tulee tai vaikka lainata/vuokrata DVD.

Lisko Scamander, tutkija ja tutkimusmatkailija matkustaa New Yorkiin vuosisadan alussa, 1926. Ihmeotukset karkaavat ja mellastavat New Yorkissa. Lisko tutustuu Jacobiin, joka on jästi, Amerikassa kutsutaan ei-taik nimellä jästejä. Jacob tulee vedetyksi mukaan taikamaailmaan. Sisarukset Tina ja Queenie tutustuvat heihin. Queenie ja Jacob ilmiselvästi ovat ihastuneet toisiinsa. Tina on amerikkalaisessa taikaministeriössä töissä. Saanut alennuksen.

Mary Lou pitää toissalemilaista seurakuntaa. Vastustavat noituutta. Mary Lou on adoptoinut 3 lasta. Hän pahoinpitelee lapsiaan. Tina oli siihen puuttunut. Yhdellä lapsista on vaarallinen kyky. Häntä yritetään etsiä. Hän muistaa Tinan ystävällisenä ja turvallisena. Tina saakin rauhoitettua hänet kauheassa tilanteessa. Vahinko on jo tapahtunut koska ihmiset näkivät taikoja ja taikaolentoja. Liskolla on ratkaisu tilanteeseen joka tekee muutoksen. Loppu oli sydäntä särkevän riipaiseva kun taikamaailman presidentti määräsi myös Jacobin unohtamaan. Jacob tulee vielä tapaamaan heidät sattumalta ja Lisko auttaa Jacobin toteuttamaan haaveensa. Loppu oli aivan ihana. Haluan ehdottomasti nähdä tämän elokuvana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti