lauantai 11. marraskuuta 2017

Peter James: Kuolema ei rakasta ketään

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 30. Kirjan nimessä on tunne.
Tämä onkin sitten viimeinen ja lukuhaaste valmis. Ensi vuotta odotellessa.



Kampaaja Lorna Belling elää väkivaltaisessa liitossa. Hän kasvattaa koiranpentuja. Lornalla on pitkä suhde Gregin kanssa. Greg on luvannut jättää vaimonsa, mutta asia aina siirtyy millo milläkin verukkeella. Lornan asiakas näyttää valokuvia matkaltaan. Yllättäen eräässä kuvassa oli tuttu pariskunta tai pitemminkin mies. Greg, joka ei olekkaan nimeltään Greg. Asiakas puhuu ummet lammet matkastaan ja tästä ihastuttavan rakastuneesta parista, eikä huomaa Lornan olotilaa. Lorna on päättänyt lähteä liitostaan ja muuttaa sisarensa luo Australiaan. Lorna myy autonsa. Ostajan kanssa tuleekin riitaa rahasta ja ostaja vainoaa Lornaa. Koiranpennuille on järjestynyt uudet kodit kunhan kasvavat. Lornalla on salainen asunto, jossa hän tapaa Gregiä. Raivostunut Lorna sopii viimeisen tapaamisen Gregin kanssa ja uhkaa paljastavansa Gregin kaksoiselämän.

Pian löytyykin ruumis. Epäiltyjä on usiampi. Roy Grace antaa tehtävän nuoremmalle poliisille vastuunkantajana, koska Royn on lähdettävä Saksaan hakemaan poikaansa. He osallistuvat sitten Sandyn hautajaisiin. Sandyn vanhemmat käyttäytyvät todella törkeästi siellä. Roy onnistuu hillitsemään itsensä.

Jamesin kirjoissa on näillä operaatioilla aina hauskat nimet. Jännittävää selvitystä kuka onkaan syyllinen. En olisi voinut arvata syyllistä ollenkaan. Yllättävä kirja. Kiehtova juoni.

Kirjan lopussa Roy on Cleon kanssa konsertissa viettämässä vapaailtaa. Hän saa yllättäen viestin ja kun ei vastannut niin soiton. Kävi ilmi juuri sellainen asia mitä Roy oli sanonut ja pelännyt. Roy sitten odotti tovin että pääsee soittamaan pirullisen puhelun.

Jään mielenkiinnolla odottelemaan uusia kirjoja. Royn ja Sandyn Bruno-pojassa on jotakin ja kiinnostaa nähdä mitä Peter James on Brunon osalle keksinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti