maanantai 8. tammikuuta 2018

Nele Neuhaus: Joka tuuleen kylvää

Helmet-lukuhaasteen kohtaan 26. Kirja kertoo paikasta, jossa et ole käynyt



Tämä kirja liittyy näihin tuulivoimapuisto-asioihin. Käydään kiivaasti puolesta ja vastaan. Tutut poliisit aiemmasta kirjasta ovat mukana.

Tuulivoimayhtiön yövartija löytyy kuolleena. Onko se onnettomuus vai murha? Sitä tutkivat tutut poliisit Pia Kirchhoff ja Oliver von Bodenstein. Jotakin tuossa firmassa salataan. Kuka on tuonut kuolleen hamsterin johtajan pöydälle ja miksi?

Tuulivoimayhtiö haluaa rakentaa tuulivoimapuiston. Siihen tarvitaan erään niityn ostamista, että voidaan tie rakentaa sinne puistoon. Se on ainoa mahdollisuus. Muuta sopivaa reittiä ei ole. Niityn omistaa vanha mies, Ludwig Hirtreiter. Hän on mukana vastustajissa. Erittäin itsepäinen mies, jota monet suorastaan vihaavat. Niitystä tarjotaan 3 miljoonaa. Ludwigin lapset kovasti painostaa isää myymään. He eivät ole enää olleet väleissä pitkään aikaan. Pian Ludwig löytyy kuolleena. Taas selvitellään kuka on murhannut hänet. Motiivi kyllä selvä, se niitty ja raha, mut syyllinen hukassa.

Nuori Mark on määrätty töihin Onnenlemmikki-eläinkauppaan. Mark on joutunut kokemaan pahoja asioita. Mark onkin mielenkiintoinen tyyppi. Jonakin päivänä se Markin kattila pamahtaa että kaikki pursuu ulos. Onneksi hän saa hyvän tyypin auttamaan tilanteessa.

Tässä oli yksi niin mainio tilanne. Hampaita puuttui suusta ja luonnollisesti puhe on hassun kuulosta. Neuhaus on osannut oikein mainiosti kirjoittaa sitä puhumista. Sitä oli hauska lukea. Todella taitavaa. Pidin. Muutenkin kirja oli kiinnostava. Erityisesti ilmasto-huijaukset. Eipä noita ole tullut ajatelleeksikaan. Miksei, ihan hyvin mahdollista tuommoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti